tiistai 1. joulukuuta 2015

43. MineCraft

OSAAMISTAVOITTEET
- Osaa liikkua ja keskustella Minecraftissa
- Osaa rakentaa yksinkertaisia objekteja
- Ymmärtää miten Minecraftia voi käyttää oppimisessa
- Tietää Minecraft Edun opettajatyökaluista
TEEMAT
- Liikkuminen
- Moodit (survival ja creative)
- Rakentelu (craftaus)
- Oppimiskäyttö: ryhmänhallinta ja tehtävänanto Minecraft Edussa
OSAAMISEN OSOITTAMINEN
- Linkitä osaamismerkkihakemukseesi rakentamasi Minecraft-maailma ja kuvaile Minecraftin oppimis-/opetuskäyttöä oman alasi näkökulmasta


Tämä on ehdottomasti merkki, jonka osaamisen hankkimiseen tarvitsin eniten tukea ja opastusta. Onneksi asiantuntijoita asuu samassa osoitteessa kanssani enemmän kuin asiantuntemattomia. Sain rakennettua tammilaudasta talon, jonka katolle tikapuita kiivettyään voi pulahtaa uimaan. Talon koordinaatit näkyvät kuvakaappauksen 7. rivillä.



Opin, että liikkumisnäppäimet ovat w eteen, s taakse, d oikealle ja a vasemmalle. Hiirellä käännetään katsetta tai oikeastaan käännytään. Välilyönnillä hypätään ja jos haluaa päästä porrasta ylös on samalla edettävä. e on tavarat ja t on chat. q tiputa esine. F3 tuo koordinaatit ym. tiedot näkyviin ja < ottaa kuvaruutukaappauksen minecraft/screenshots kansioon.

Maailmani lataus tehtiin tämän videotutoriaalin ohjeen mukaan




Täältä maailmani löytyy: http://www.mediafire.com/download/8xlxlbzjg883kb9/Anu_online.zip


En usko, että pystyisin pätemään nuoriso-opiskelijoilleni maailmassa mitenkään, mutta voisin vaikka antaa aiheeksi projektin suunnittelun ja mennä itse ohjamaan toimintaa. Projekti saisi mielellään olla sellainen, jossa rakennetaan esim. messustandia, jotta yhteisöllisyyden lisäksi kolmiulotteisesta maailmasta olisi hyötyä.

Minecraft Edussa on tosi innostavaa se, että opettajat jakavat luomiaan masilmoja. Siinä on paljon samaa kuin Krista Kiurun alkuperäisen Kansallisen pilviväylän oppimateriaalibasaarissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti