Henkilökohtaisen oppimisympäristön on hyvä olla käyttäjälle selkeä. Siksi on hyvä, että jos vain mahdollista, käyttäjä on itse rakentanut sen.
Tämä blogini on itselleni selkeä, mutta varmaan aika kauheaa luettavaa, koska kirjoitan tätä enimmäkseen itselleni oppimisen tukena.
Lisäksi käytän todella paljon netin keskusteluryhmiä tietämyksen kehittämiseen, mutta niissä syntyneistä oivalluksista voisi kirjoittaa paljon enemmän. Vetämieni hankkeiden keskusteluissa tulen monesti vetäneeksi asioita yhteen sen enempää asiaa ajattelematta.
Kiltakoulujen kiteytyksiä keräämme edelleen tänne ja olen vastuussa ympäristöstä: kiltapeda.blogpsot.fi
AC on ollut korvaamaton oppivan ympäri Suomea olevien hankeorganisaatioiden työskentelyssä. Napakat verkkokokoukset vievät asiaa eteenpäin ja joskus on hyvä työstää esim. tekstiä GoogleDrivessa ja keskustella samalla. Kodin ruokasalin pöytä on mieluisa live-ympäristö nettityöskentelylle.
Huomaan eroavani omista teineistäni siinä, että työstän ajatteluani mieluummin tekstinä kuin videona. Olenhan jo 40 vuotta harjoitellut kirjoittamista. Auditiivisen ihmisen videoista tulisi varmasti liian pitkiä.
Käsitekarttoja voisi käyttää useammin. Tätä oli huikea tehdä Kiltakoulut-verkostoporukalla:
http://popplet.com/app/#/851251
Kun luen kirjaa, teen usein jäsennystä Preziin. Kolmiulotteinen "paperi" toimii hyvin aivoille, jotka ovat sekä holistiset että serialistiset.
ThingLink on viimeisin hurahdukseni. Kuvaan saa linkit tai ohjeet tai ihan mitä vaan :)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti